Referat fra julemøtet 27.11.2017

IMG_5604Petter Urdal ønsket velkommen til de vel førti frammøtte. Deretter ga han ordet til leder av årbokredaksjonen Jostein Jåtten som først fortalte om hvordan man fant kilder til årbokens hovedartikkel – Jernbaneverkstedet på Vaulen – og gjorde kort greie for en del av de andre artiklene. De to andre medlemmene av årbokredaksjonen, Bente Gro Olsen og Jan Bjarne Bøe, kommenterte andre artikler. Redaksjonen oppfordret til slutt medlemmene av historielaget til å bidra med artikler i neste årbok. Her vil det bli lagt vekt på oppvekst i bydelen, både som små fortellinger om «det gode sted» og lengre tekster om hvordan oppveksten var i 1950-70-årene. Redaksjonen vil hjelpe til med å utforme tekstene i den grad det er ønske om det.

Så ble det servert spekemat og «noko attåt» – velsmakende og rikholdig.

 

IMG_5608

Tradisjonen tro var det også i år en julefortelling fra «gamle dager»: Tom Landa ga en morsom, personlig og poengtert fortelling om hvordan han opplevde julen i 1960-årene, den gang julen startet til jul og ikke i oktober… Folk kjente seg igjen i Tom sin fortelling; den gode latteren  og tenksomme hodenikkingen fortalte om dette.

Petter takket så «kjøkkengjengen», Berit og Helge Sørås og Bente Gro Olsen, for god innsats også dette året. Det vanket også en oppmerksomhet for dem som allerede hadde stått på stand for å selge årbøkene, og for dem som skulle ta sin tørn i ukene framover. Kvelden ble avsluttet med utlodning av søtegott, og som tidligere: de lykkelige gikk nynnende hjem.

Styret oppfordre medlemmene til å delta i salget av årboken, enten ved å selge eller selv/og gi den som gave til venner og familie.

Vel møtt til neste møte i januar 2018, tema da blir Hinna Idrettslag 100 år.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *