Referat fra medlemsmøte i Jåttå og Hinna Historielag , 25.9.2017 – Idun

33 personer møtte. Leder ønsket velkommen, før Edvard Eikill innledet sitt foredrag om hvordan Hinna Kirke ble til.

De første tankene om en kirke i bydelen startet allerede i 1934. Krig og annet forsinket prosessen. Da planene ble tatt opp igjen i femtiårene, var Trygve Brekke en pådriver. Han var på denne tiden medlem i kommunestyret i Hetland. Etter en diskusjon om hvor kirken skulle ligge, ble dagens plassering vedtatt. Hindalstomten var uegnet grunnet vegplaner i området. Hetland kommune avsatte 1,5 millioner kroner til formålet. Brekke og Eikill ble med i byggekomiteen.

Hinna menighet var et faktum 1.7.1966. Grunnstenen nedlagt 18.6. 1966. Kirken ble vigslet 29.10.1967. Kirkeminister Kjell Bondevik holdt tale.

Kirken har et bruksareal på 1337 kvadratmeter. Tegnet av arkitekt Retzius.

 

Barnas lekeplass, Eventyrskogen, forsvant sammen med elefanten og brannbilen. Eikill viste en flott film som viste byggingen og vigselen før han svarte på spørsmål. Velfortjente blomster overrakt.

Deretter kaffe og kringle.

Jon Magne Aarrestad fortalte etterpå historien om Aarrestad Gård. Stor interesse for temaet. Han driver i dag gården sammen med sitt søskenbarn. De produserer kjøtt av storfe. Dette er av rasen Aberdeen Angus. Deres forretningsidé var spennende for tilhørerne og mange hadde spørsmål.

 

Formann Petter avsluttet møtet med en spennende utlodning og styret var enige om at kvelden var vellykket.

IMG_4328

Edvard Eikill holder foredrag om Hinna Kirke

Tom Landa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *